Rezultati na TZKSustav za praćenje nastave pokrenut je da olakša evidentiranje prisutnosti studenata na nastavi kolegija Tjelesna i zdravstvena kultura.

Sustav počiva na ISAK studentskim iskaznicama ("nove iksice") koje u sebi imaju elektronski sklop iz kojega se studentovi podaci mogu beskontaktno očitati. Studenti na satu Tjelesne i zdravstvene kultura prislanjaju svoju karticu na mobitel koji u sebi sadrži odgovarajući sklop i programsku potporu za očitanje. Nastavnik kasnije, kad je u dohvatu Wi-Fi mreže, šalje prikupljene podatke na odgovarajući fakultetski poslužitelj na daljnju obradu. Slanje prikupljenih podataka na poslužitelj omogućuje brojanje, obavještavanje i prijenos podataka na kraju semestra o ispunjenju obaveza na kolegiju Tjelesna i zdravstvena kultura u ISVU sustav.

Sustav izrađuje i održava Služba za informatiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Programsku potporu za mobitel koja omogućuje očitavanje i slanje podataja je izradila ekipa sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva prema zahtjevima Službe za informatiku.